De Lepelaar

De Lepelaar Brielle  
  
Klik op de zeskant voor
een foto-impressie.
 De Lepelaar vanuit de lucht.

NCC Clubterrein De Lepelaar, Brielle

Dit clubterrein bevindt zich nabij “De Poort van Europa” (Europoort), een groot industriegebied dat zich uitstrekt van Rotterdam tot ver in zee, de “Maasvlakte”. Als je met je caravan richting Maasvlakte naar het terrein onderweg bent, dan vraag je jezelf af “wat zoek ik hier tussen de olietanks en de industrie”. Maar ben je eenmaal over de brug, richting Brielle en na de brug de afslag naar het recreatiegebied “Brielse Maas Noord”, dan beland je in een schitterend natuurgebied met veel recreatiemogelijkheden, zoals pleziervaart, watersport, zwemstrandjes en met uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden. En midden in dit recreatiegebied bevindt zich het NCC Clubterrein “De Lepelaar”. Het terrein is onderverdeeld in twee veldjes, met in het midden een speeltuintje. Er zijn in totaal 42 plaatsen. Het terrein is omgeven door hoge bomen, hetgeen in de hoogzomer maanden veel schaduw geeft en tevens een behoorlijke beschutting tegen de wind, terwijl er voldoende ruimte is om met uw kampeermiddel in de zon te kunnen staan.
Er zijn twee verharde plaatsen t.b.v. zware campers en er is een vuilwater stortput voor campers aanwezig. De auto mag naast de caravan worden geparkeerd. Er is een eenvoudige gemeenschappelijke ruimte waar ruim 40 mensen comfortabel kunnen zitten. Het terrein is rolstoeltoegankelijk, er is een schitterend toiletgebouw waarin tevens een invalidentoilet en -doucheruimte aanwezig is.
Op zaterdag wordt het Happy Hour gehouden. Gezellig bijpraten met een drankje en hapje dat je zelf meebrengt. Er worden regelmatig eenvoudige maaltijden en een barbecue georganiseerd.

Van harte welkom op Clubterrein De Lepelaar in Brielle!

De Lepelaar infobord Brielle

Faciliteiten

Sanitair en wasgelegenheid, stroom en afval

 • Een schitterend toiletgebouw met toiletten en douches.
 • Afwasgelegenheid met warm en koud water.
 • Wasmachine en droger aanwezig.
 • Chemisch toiletten legen in de daarvoor bestemde stortput.
 • Het terrein is voorzien van 6 en 10 ampère stroom.
 • Op het terrein is een restafvalcontainer aanwezig (afval in dichtgebonden plastic zakken), kranten en tijdschriften in de kunststof kast naast de vuilcontainer.
 • Glas kan worden weggegooid in de glascontainers in Brielle of worden meegenomen naar huis.

Schotelontvangst en internet 

 • WIFI ontvangst is redelijk.
 • Schotelontvangst is goed.
 • Digitenne-ontvangst is goed.
 • 4G ontvangst is goed.

Overige faciliteiten

 • Er is een eenvoudige gemeenschappelijke ruimte waar ruim 40 mensen comfortabel kunnen zitten. Hier kan koffie gezet worden, er kan een eenvoudige maaltijd bereid worden, er is een gasbarbecue en er is een beperkte mogelijkheid om TV te kijken.
 • Gezamenlijk koffiedrinken op dinsdag en donderdag om 10.00 uur.
 • Happy Hour op zaterdagmiddag om 16.30 uur; zelf drankje en hapje meenemen.
 • Er is een speeltuin met schommel, wip, wipkip, glijbaan, zandabak, tafeltennistafel, trampoline en een jeu de boule baan. Ook zijn er skelters en enige fietsjes.
 • Hond en kat zijn welkom zonder extra kosten. Wel even aanlijnen en het baasje ruimt ongelukjes netjes op (maximaal twee huisdieren per kampeermiddel).

Omgeving

Ligging

Het terrein ligt op ca. 200 m van het terrein van het Brielse Meer in een groene oase van rust, dicht bij de Poort van Europa.

Aard van de omgeving

Algemeen


De Zuid-Hollandse eilanden bestaan uit Voorne Putten-Rozenburg en Goeree-Overflakkee en liggen in een van de meest dynamische gebieden van Nederland. Ingeklemd tussen Wereldhaven Rotterdams enerzijds en de Zeeuwse eilanden anderzijds zijn de natuur en cultuur nauw verweven met de vooruitgang en het moderne leven. De brede zandstranden, bossen en duinen zorgen voor rust en ruimte en zijn ideaal voor een fiets-of wandelvakantie. De ligging aan zee en aanwezigheid van diverse meren bieden volop watersportmogelijkheden. De oude vestingstadjes Brielle en Hellevoetsluis en ook het historische havenstadje Middelharnis doen de tijd van vroeger herleven, maar zijn tegelijkertijd levendige stadjes met volop winkels, terrasjes en uitgaansmogelijkheden. En wilt u weten hoe de toekomst er uit gaat zien? Op steenworp afstand van de Zuid Hollandse eilanden kunt u vanuit Futureland op de Maasvlakte zien hoe nieuw land opgespoten wordt en de vorm van Nederland verandert.

Recreatiegebied Brielse Meer

Het water van het Brielse Meer is de kern van het 750 hectare grote recreatiegebied. Het ongeveer 10 kilometer lange Brielse Meer beslaat ruim de helft van het hele gebied. Dat maakt het zeer geschikt voor watersport en oeverrecreatie. Verspreid over het Brielse Meer telt het verschillende aanlegsteigers en leuke haventjes, zoals van het vestingstadje Brielle en het voormalige vissersdorp Zwartewaal. Op de noordoever ligt een beschut terrein voor naaktrecreatie. Vanaf de strandjes is het veilig zwemmen. Bovendien is het Brielse Meer een uitstekende vislocatie. Aan de overzijde van het meer ligt het gezellige oude stadje Brielle. Zeestrand bevindt zich op ongeveer tien kilometer afstand op de Maasvlakte. Strandje op 500 meter afstand aan het Brielse Meer.

Fietsen

De omgeving leent zich zeer goed voor het maken van kleine en grote fietstochten.
Zie ook: (klik voor groene kaart) 

Watersport

Op het Brielse Meer is volop gelegenheid voor zeilen, surfen, zwemmen en vissen. Verhuur van roeiboten, eventueel met motor, kano’s, waterfietsen bij pontbaas.

bootjes
 

Wandelen

Er zijn prachtige wandelingen te maken,
nabij Brielle bijvoorbeeld: https://www.wandelzoekpagina.nl/groene_wissels/toon.php?nummer=14255
Bij Oostvoorne: https://www.zuidhollandslandschap.nl/gebieden/duinen-van-oostvoorne#feature-hiking

Steden in de omgeving

 • Brielle centrum, ±1 km (fiets en voetgangerspontje mei t/m augustus dagelijks, april en september alleen zaterdag en zondag; zie mededelingenbord voor vertrektijden). Levensmiddelen verkrijgbaar in de kampwinkel van camping ‘De Krabbeplaat’ gelegen op 500 meter van het NCC-terrein.
 • Oostvoorne, Rozenburg ± 10 km (fiets of auto).
 • Historische plaatsjes als Hellevoetsluis, Goedereede, Stellendam en de Deltawerken.
 

Adres, reserveren & info

NCC-clubterrein De Lepelaar
Brielse Veerweg 11,
3231 NA Brielle,
telefoon (0181) 41 73 38,
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kaartpositie: N 51°54'46" - O 4°10'49"

 {google_map} {/google-map}

Beheerders 2020

In verband met privacy is deze informatie alleen zichtbaar voor NCC leden

Toegangswegen:

 • Vanuit Rotterdam A15 volgen, door de Botlektunnel richting Europoort. A15 gaat over in N15. Na de tunnel afrit 12, Brielle N57. Over het Hartelkanaal, Harmsenbrug afslag ‘Brielse Maas Noord’. Onder aan de afrit linksaf de Staaldiepseweg op. (*) Na circa 2,3 km linksaf Brielse Veerweg in (bord ‘Damveld’). De 2e inrit rechts is de toegangsweg naar De Lepelaar.
 • Via de Haringvlietdam richting Brielle (N57). Bij verkeerslichten waar aangegeven linksaf Brielle 3 km, rechtdoor richting Rozenburg. Na circa 1 km rechtsaf (Brielse Maas Noord). Onder aan de afrit linksaf de Visserijweg op, overgaand in de Staaldiepseweg. Zie verder onder a (*).

Info over tarieven en betalen

 • Prijzen volgens de hier te downloaden tarievenlijst.
 • Toeristenbelasting € 1,21 (2019) per persoon per overnachting.Voor de actuele bedragen zie het publicatiebord op het terrein.
 • Voor NCC leden: de hoeveelheid verbruikte stroom wordt afgelezen middels de door de NCC verstrekte stroommeter. Voor leden van Alliantiepartners geldt het dagtarief, zie de NCC tarievenlijst
 • Afrekenen vindt plaats na afloop van de kampeerperiode bij de beheerders, dit kan alleen door middel van pinbetaling.
 • Mocht men door afwezigheid van de beheerders niet hebben kunnen afrekenen, dan wordt een factuur naar uw e-mailadres of postadres verzonden met het verzoek het bedrag per bank over te maken.

Aanmelden: (klik voor groene kaart)

Evenementen

Kindervakantieweek Brielle voor NCC’ertjes van 0 tot 8 jaar met hun ouders en/of opa en oma.

Wat is er fijner dan een week heerlijk samen spelen op ons eigen NCC-terrein in Brielle. Een overzichtelijk terrein waar je je met de nieuwe speeltoestellen en een trampoline niet hoeft te vervelen. Er zijn ook kinderfietsjes en skelters. Bij slecht weer is er een grote tent om spelletjes te doen, te knutselen of film te kijken. Op de naastgelegen camping is een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, een groot springkussen en tennisbanen.

Op korte loopafstand is er een recreatiestrand aan de Brielse Maas en een pontje naar Brielle. Het historische stadje Brielle met zijn vestingmuren is het bezoeken waard. De duinen en het strand van Oostvoorne zijn op fietsafstand, evenals het Oostvoornse meer. Het is daar goed toeven op het terras van het strandpaviljoen met een mooi uitzicht op de kite-surfers. Voor de kinderen is er een leuke speelhoek met allerlei verkleedkleren.

Voor oudere broertjes en zusjes is een bezoek aan het informatiecentrum Futureland op de Maasvlakte heel interessant en de boottocht door de havens spectaculair. Surfen en zeilen en zwemmen kan ‘voor onze campingpoort’ op de Brielse Maas.

Iedere morgen kunnen de vaders, moeders, opa’s en oma’s met de kinderen om 10.30 uur aanschuiven met hun koffie/sapje in de kring bij de zandbak. We overleggen dan over het programma van de dag. Iedere dag willen we maximaal één leuke activiteit samen doen. Natuurlijk kijken we wel eerst het weer aan.
Gaan we zandkastelen bouwen op het strandje of wordt het knutselen in de tent en film kijken? Gaan we pannenkoeken bakken en samen opeten of picknicken onder de bomen? Buiten balspelletjes of binnen tekenen en kleuren? Wij hebben genoeg ideeën, maar jullie vast ook. Iedere avond sluiten we de dag af met een pyjamaparty. Verhaaltjes voorlezen en dan lekker gaan slapen.

Met elkaar maken we er een ontspannen kindervakantie van. Oma Paula Otten en opa Paul Strik uit Den Haag met Hannah (na de zomervakantie naar groep vier) en haar zusje Judith (jongste kleuterklas) uit België zijn er in ieder geval.
Zin om ook te komen? Geef je dan op bij de beheerder van Brielle met het aantal en de leeftijd van de kinderen. Je betaalt alleen de gebruikelijke overnachtingskosten en elektra. Er zijn verder geen kosten verbonden aan deze week. Kun je niet de hele week, maar een aantal dagen, dan ben je evengoed welkom. Eerder komen of langer blijven kan natuurlijk altijd in overleg met de beheerder.
Wij vinden het leuk om te weten dat je ook komt. Stuur ons een berichtje via de mail van de NCC-site of bel ons. Meer weten? Bel Paula op 06-83 27 14 76.