Wat is de JKC

JKC-LogoEen aantal keer per jaar organiseert de Jeugd Kamp Commissie, ook wel de JKC, weekenden met een spannend jeugdprogramma. Soms wordt dit gedaan als onderdeel van een groot NCC-weekend, zoals bijvoorbeeld het Paas- of Pinksterkamp, maar vaak worden er speciale weekenden puur voor de jeugd georganiseerd. Om ervoor te zorgen dat zowel jongere als oudere kinderen leuke weekenden kunnen beleven worden er aparte weekenden georganiseerd voor diverse leeftijdscategorieën variërend tussen de 4 en 16 jaar.

De JKC bestaat uit zo'n 25 enthousiaste jongeren vanaf 17 jaar. Dit zijn allemaal kinderen van NCC-leden die vroeger vaak zelf als deelnemer met de NCC en JKC kampen mee hebben gedaan. Ieder NCC-kind vanaf 17 jaar kan zich aanmelden bij de JKC.
Ben je 16 jaar en kan je niet wachten tot je 17 bent en bij de JKC mag? Daarvoor hebben we het PAL-project. Hiermee kan je op je 16e maximaal twee weekenden alvast een keer meelopen met de JKC, en zien hoe leuk het organiseren van een JKC-kampje is.

De JKC heeft haar eigen bestuur dat er voor zorgt dat de JKC haar doelstellingen zo goed mogelijk kan uitvoeren. Het huidige bestuur bestaat uit een drietal personen die zich naast het organiseren van kampen ook bezighoudt met de visie van de JKC. Het mentorechtpaar zorgt voor extra begeleiding en onderhoudt het grootste deel van de communicatie met de NCC zodat de JKC zich kan concentreren op het vermaken van de jeugd.

 

 

Aanvullende gegevens