Caravannen in het buitenland

Meer mogelijkheden dankzij internationale samenwerking!

 Veel NCC-leden gaan de grens over met hun caravan.

Dankzij contacten met Europese zusterverenigingen zijn deze leden vaak welkom op evenementen die in andere landen worden georganiseerd. Diverse clubs hebben ook eigen kampeerterreinen op mooie locaties. NCC-leden zijn daar graag geziene gasten en kamperen daar meestal tegen sterk gereduceerd tarief.

FICC

Bijna alle kampeerclubs zijn in Europees verband aangesloten bij een federatie. De NCC is aangesloten bij de FICC (Fedération Internationale de Camping et de Caravanning) in Brussel. Deze organisatie geeft o.a. het bekende kampeercarnet (CCI) uit. Alle NCC-leden krijgen dit carnet elk jaar GRATIS toegestuurd en maakt deel uit van de NCC-ledenpas.

FICC-rally

Jaarlijks wordt ergens in Europa door een aangesloten vereniging, samen met de FICC, een internationale bijeenkomst voor kampeerders georganiseerd, de FICC-rally. Aan zo'n FICC-rally nemen soms meer dan 1.000 equipes deel. Tijdens de rally is er veel contact met buitenlandse kampeerders, maar ook met de locale bevolking in een vriendschappelijke sfeer. De NCC is ieder jaar met een grote groep leden op deze bijeenkomsten vertegenwoordigd.

Aanvullende gegevens