NCC Caravan Manoeuvreren

Een belangrijke doelstelling van de Nederlandse Caravan Club is het bevorderen van het caravantoerisme. Volledige beheersing van de caravancombinatie is van belang om veilig te kunnen rondtrekken. Een uitgekiend programma, waarin het manoeuvreren met de caravan geleerd en uitgebreid geoefend kan worden, biedt de Nederlandse Caravan Club haar leden aan. 

Rijvaardigheids-Instructie Weekend

De allereerste stappen op weg naar ‘beheersing’ worden gezet op de Rijvaardigheids-Instructiekampjes. Basisinstructie, Vervolginstructie en de uitgebreide Demonstratie zijn de standaardonderdelen.

Rijvaardigheids-Wedstrijd Weekend

Een tweede categorie wordt daarna gevormd door de Rijvaardigheids-Wedstrijdkampen. Vaste onderdelen hier zijn de Rijvaardigheidproef, Topinstructie en de Wedstrijd.

NCC Caravan Manoeuvreren op een rijtje

Rijvaardigheids-Instructiekamp -1- Basisinstructie (Bi)
  -2- Vervolginstructie (Vi)
Rijvaardigheids-Wedstrijdkamp -3- Rijvaardigheidsproef (RVP)
  -4- Topinstructie (Ti)
  -5- Wedstrijd (W)

 

Wat kunt u verwachten?

In ieder geval NIET dat u na twee weekendjes klaar bent voor ‘het grote werk’. Wat u WEL kunt verwachten is dat na deelname aan twee NCC Manoeuvreer Rijvaardigheids-Instructiekampjes - één keer Basisinstructie en één keer Vervolginstructie - u zich aardig kunt redden ‘op de vierkante meter’. In een aantal gevallen raden we onze klanten aan nog een keer de Vervolginstructiecursus te volgen. Het is dus mogelijk dit eerste traject binnen een jaar af te leggen gedurende twee of drie afzonderlijke evenementen.

Om misverstanden te voorkomen: de vijf onderdelen wikkelt u dus niet ‘even’ af op de twee categorieen evenementen, dus tijdens twee kampjes. Daar zijn dus minimaal vijf aparte weekends voor nodig. Het heeft geen enkele zin deel te nemen aan bijvoorbeeld de Rijvaardigheidsproef als er voorafgaand niet is deelgenomen aan eerst Basis- en daarna Vervolginstructie. Het staat u echter vrij - en we moedigen dit zelfs aan – zo vaak als u maar wilt deel te nemen aan de verschillende evenementen. Het rijden van een parcours al of niet in wedstrijdverband is namelijk niet alleen leerzaam en uitermate nuttig, het is ook heel leuk.

Aanvullende gegevens