Callantsoog DeOosterNollen 2012 6k

Provincie Noord-Holland
Gemeente Schagen

De Ooster Nollen
3,25 ha, 75 plaatsen
(in gebruik sinds 1964)
Postadres
NCC-clubterrein
De Ooster Nollen,
Zuid-Schinkeldijk 5,
1759 JH Callantsoog,
telefoon (0224) 58 13 96,
geen voicemail,
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kaartpositie: N 52°49'55" - O 4°43'00"

Callantsoog
 

Beheerders 

Peter en Ans Konings (periode 1 april t/m 15 juli 2017
Jan en Mia Prast (periode 16 juli tot 1 november)

Aanmelden (klik voor E-groene kaart)
aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met een groene kaart  

NCC tarieven (klik)

Toeristenbelasting € 1.16 (2017) per persoon per overnachting.
Voor de actuele bedragen zie het publicatiebord op het terrein.

Uw verblijf dient altijd te worden afgerekend bij de beheerders, uitsluitend met PIN.

Mocht men door afwezigheid van de beheerders niet hebben kunnen afrekenen, dan wordt door de beheerder een factuur naar u verzonden met het verzoek het bedrag per bank over te maken. Een kopie van deze factuur wordt naar het NCC Bureau in Ede verstuurd.

De factuur wordt gestuurd naar uw emailadres. Is uw emailadres in NCCBeheer niet bekend, dan wordt de factuur door het NCC Bureau naar uw postadres gestuurd.
Het Bureau monitort de binnenkomst van het verschuldigde bedrag en rappelleert als betaling uit blijft.

Aankomst en vertrek

In verband met de te verwachten grote drukte in de maanden mei, juni, juli en augustus is, bij verblijf langer dan 2 nachten, de aankomst pas mogelijk na 14.00 uur en het vertrek dient voor 12.00 uur te geschieden. De grote parkeerplaats is beschikbaar als uitwijkmogelijkheid. In deze periode is de eigen plaatskeuze beperkt en zal u een plaats door een van de beheerders kunnen worden aangewezen.
Callantsoog1
  

Aard van het terrein

Hard duinterrein, door beplanting beschut.omgeving Callantsoog foto: Ingrid Snoeijs
 

Ligging
Drie kilometer van strand en dorp. Callantsoog is een prachtig dorp pal aan de Noordzee. Heerlijk om bij te komen, te wandelen of te fietsen. In Callantsoog is er van alles te doen. Zo zijn er vele evenementen op het strand en excursies in het natuurgebied Het Zwanenwater. Ook het dorpscentrum bruist van activiteiten met markten, muziek, knusse cafe's, restaurants en terrasjes. Callantsoog is verder van alle gemakken voorzien. Van fietsverhuur tot een grote AH die elke dag open is.

 Sanitair en Wasgelegenheid

 • Toiletten, warme en koude douches.
 • Afwasgelegenheid met warm en koud water
 • Invalidentoilet/douche/gezinswasruimte aanwezig.
 • Professionele wasmachine, droger en centrifuge aanwezig.
 • Caravantoiletten legen in de stortput achterzijde toiletgebouw.

 Honden zijn zonder extra kosten toegestaan.

Dorpen en steden in de omgeving

 • Schagen             = 11km.
 • Alkmaar              = 28km.
 • Julianadorp         = 09km
 • Anna Paulowna  = 16km
 • Den Helder         = 17km

Vuilnis

Op het terrein zijn een papier-, glas- en restvuilcontainer aanwezig.

Schotelontvangst en Internet

 • Schotelontvangst, afhankelijk van kampeerplaats goed.
 • Digitenne ontvangst is goed.
 • WIFI, afhankelijk van de plaats redelijk goed te ontvangen. 
 

Verdere bijzonderheden:

Omdat de duinen op het terrein en in het aangrenzende natuurgebied zeer kwetsbaar zijn, is betreden ervan aan terreinregels gebonden.

Callantsoog2Callantsoog3

 

Aard van de omgeving

Algemeen

Vogelmeer bij Callantsoog.Prachtig duinlandschap met mooie fauna (waterhoentjes, fazanten, hazen en konijnen). Op 1,5 km afstand van het natuurreservaat ‘Het Zwanenwater’. Gelegenheid tot paardrijden in directe omgeving. In het zomerseizoen iedere donderdag West-Friese markt in Schagen. Iedere vrijdag kaasmarkt in Alkmaar. In april en begin mei staan de bollenvelden in bloei. Een gezellig dorpsplein ontbreekt ook niet in Callantsoog, in het centrum kunt u heerlijk genieten van de verschillende winkels, gezellige terrasjes en diverse restaurant. Er valt naar hartelust te genieten van zon, zee en strand, welke gelegen zijn achter de uitgestrekte duinenrij die de woeste golven van de Noordzee tegenhouden. Een lekker dagje badderen of spelen in de zomer, vliegeren in de herfst, een stevige wandeling in de winter en de eerste zonnestralen pikken op een strandpaviljoen in de lente, dit kan allemaal in Callantsoog! Callantsoog staat bekend als de streek met de minste neerslag en de meeste zonneschijn. Wat wilt u nog meer? Vele zomerse dagen en in het voor- en najaar de imponerende metershoge golven, aantrekkelijk voor iedere strandwandelaar en surfer.

Achter de 14 km lange kustlijn van Callantsoog tot Petten, liggen de uitgestrekte bollenvelden, welke deel uitmaken van het grootste aaneen gesloten bollen areaal ter wereld. Deze bollenvelden staan ieder voorjaar weer prachtig in bloei wat een bijzondere uitstraling geeft aan dit mooie stukje Nederland.

Natuurreservaat 'Het Zwanenwater'
In de duinen iets ten zuiden van Callantsoog bevindt zich het Natuurreservaat 'Het Zwanenwater'. Een 600 ha groot zeldzaam mooi duinlandschap met 2 grote duinmeren, vochtige duinvalleien, bloemrijke graslanden, moerassen, vijvers, heide en bos. Hier geniet u van een zilte zeebries, wuivend helmgras en eindeloze vergezichten. 's Morgens en 's avonds geurt het duin in het voorjaar naar zoete welriekende nachtorchis en kamperfoelie.
Er groeien vele bijzondere planten zoals wilde orchideeën, bloemen en kruiden. Voor vogels is het Zwanenwater een belangrijk toevluchtsoord. In het duingebied broeden zeker 80 soorten, waaronder een kleine kolonie lepelaars. In de drijvende kijkhut op het noordelijke meer ontdekt u baltsende bergeenden en bruine kiekendieven in duikvlucht. In dit gebied zijn 2 wandelroutes uitgestippeld. In de maanden mei tot en met begin augustus worden diverse excursies onder leiding van een gids georganiseerd. Dit natuurreservaat wordt beheerd door Natuurmonumenten en is een bezoek meer dan waard.

Watersport
Zwemmen en strand vermaak: het Noordzeestrand

AtractieparkCallantsoog goudsvis

Voor de kinderen / kleinkinderen, Attractiepark ‘De Goudvis’ op ca. 3 km afstand.
Attractiepark De Goudvis, Zeeweg 91, St. Maartenszee, Tel. 0224-561671Kortom Callantsoog, een gevarieerd stukje Nederland biedt bij ieder weertype voor elk wat wils en daardoor een bezoek meer dan waard!!

BLOEIEND ZIJPE

De bollenboeren in Zijpe, waar ons terrein ligt maken speciaal voor deze wandeling bruggen over de sloten, waardoor je van het ene bollenveld zo naar het andere kunt wandelen. Onderweg zijn er allerlei leuke dingen te zien en te leren over bloemen en bollen. Het begin en eindpunt is wandelend vanaf De Ooster Nollen te bereiken.
Voor dit jaarlijks terug kerend evenement in Zijpe, moet u de laatste weken van april op ons terrein in Callantsoog zijn.
Reserveren kan altijd via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegangsweg

Op de weg N9 Alkmaar-Den Helder bij De Stolpen bij het ANWB-bord ‘Callantsoog 5 km’ rechts afslaan richting Callantsoog.(let op: 2 keer een rotonde nemen richting Callantoog) Einde weg, bij T-splitsing, rechtsaf N502 richting Callantsoog. Na circa 500 m in de haarspeldbocht scherp rechtsaf de Zuid-Schinkeldijk op. Zie NCC-pijl. Doorrijden tot aan het parkeerterrein aan de linkerzijde, combinatie parkeren op het parkeerterrein en melden bij de beheerders op het eerste veld. Indien niemand aanwezig is, zie publicatiebord.

Kaart Callantsoog

Aanvullende gegevens